Termen de livrare pentru usi interior Porta Doors

Intotdeauna termenul de livrare al comenzilor de usi de interior si exterior Porta Doors a fost o problema principala de discutie in cadrul procesului de alegere si comanda.
Termenul de livrare pentru usi de interior si exterior Porta Doors nu este mare. Este un termen normal.
Sper ca dupa ce veti parcurge argumentatia mea imi veti da dreptate. In orice caz, va invit sa va spuneti parerea mai jos.

Toate usile, comercializate prin USAMEA.RO, se livreaza la termen.

Nu avem usi pe stoc.

Clientii nostri ne reprosaza initial termenul „lung” de livrare pentru produse. Interesant este ca majoritatea nu sunt pregatiti de montaj cand sosesc usile.

Din fericire piata a inceput sa se educe incet, incet. Sunt din ce in ce mai multe firme care lucreaza la comanda si au termene de livrare mai lungi sau mai scurte. Majoritatea vanzatorilor de usi au posibilitatea sa vanda si altceva decat au pe stoc respectiv pe comanda. Toate comenzile de usi dureaza.

Termenele de livrare pentru usi de interior si exterior Porta Doors

Porta Doors are termene de livrare diferite pentru productia de Romania si Polonia. Astfel, usile produse in Romania au ca termen de productie 3 – 4 saptamani iar cele produse in Polonia 5 – 6 saptamani.

Care usi se fac in Romania si care in Polonia?

La sectiunea contact aveti datele noastre. Va raspundem cu placere.

usile de interior se monteaza dupa finalizarea finisajelor

Termenul pe care noi il dam clientilor nu este acela de mai sus. Acela este termenul de productie. Eu cred ca pe clientii mei nu ii intereseaza daca undeva la capatul tarii, intr-o hala, pe un palet undeva, zac niste usi cu numele lor. Mult mai interesant este momentul cand ele ajung montate la lucrare. Deci, eu zic, sa adaugam la termenul de productie o saptamana. In acest timp ele, dupa o lunga plimbare prin tara vor ajunge intai in posesia noastra si apoi, la client. Saptamana asta nu este intotdeauna suficienta. De aceea vom lua in calcul termenul maxim de productie si peste acela vom adauga o satamana respectiv: 5 saptamani termen de livrare pentru productia de Romania si 7 saptamani termen de livrare pentru productia de Polonia.

Sunteti din categoria celor carora li se pare foarte lung termenul?

Usile de interior SE MONTEAZA DUPA CE TOATE LUCRARILE DE FINISAJ SUNT GATA. Adica se monteaza inainte sau simultan cu mobila. Asta inseamna ca totul trebuie sa fie uscat, curat, fara praf si casa incalzita.
Usile se monteaza dupa ce a fost pus parchetul, gresia, etc., dupa ce toti peretii au foast finisati, gletul si lavabilul uscate, etc.

Dupa montajul usilor, in mod normal, nu mai trebuie facut nici un finisaj, reparatie pereti sau retusuri. Daca acestea sunt necesare se vor face in mod obligatoriu cu substante care nu sunt pe baza de apa, respectiv silicon universal sau sanitar la partea de jos sau acrilic intre toc (pervaz) si perete.

Chiar si usile cu toc fix se pot monta la final fara a mai fi nevoie de reparatii. Pe o parte se aplica pervaze iar pe cealalta, penntru a masca luftul de spuma, frize decorative aceeasi culoare.

zugrav asteptand usile de interior

Faptul ca se monteaza la final este cel mai puternic argument. Multi zugravi, mesteri „cu experienta” (fac si design interior, arhitectura, consultanta, etc. ), cer montajul usilor si de aceea vin la noi clientii cu ceva timp inainte. Zugravii de asemena se ofera sa si monteze usile, contra cost, normal. Ei stiu ca au nevoie de ele pentru frontul de lucru, pentru a putea sa faca reparatiile pe langa ele. Nu este cazul pentru usile de la noi. Acestea se monteaza dupa ce zugravii au plecat si amenajarea este la final.

Sunt 2 cazuri pentru care zugravii se pot intoarce

La baie faianta se poate monta pana la tavan sau aproape. In acest caz pervazele usii imbraca faianta. In schimb daca faianta se monteaza pana la un nivel intermediar, sub 2 metri inaltime, atunci, pentru a se vedea frumos usa la parea de sus, se lasa nemontata ultima placa de faianta de langa usa si se pune dupa ce usa este montata. Am fost solicitat sa montez in 3 cazuri cu faianta pana la limita trasata in prealabil. Rezultatul final a fost nesatisfacator. Nu o sa inteleg niciodata de ce zugravii nu au boloboc bun.

Cazul al 2-lea este mai frecvent, chiar universal valabil: plinta de parchet sau de gresie de langa toc. Daca plinta de parchet nu ridica probleme deosebite, plinta de gresie este mereu subiect de disputa. Ca regula generala insist ca ultima bucata de langa toc sa se monteze dupa instalarea / montajul usii.

Clientii vor usile mai repede de termenul normal si usile dupa ce vin mai stau la noi ceva vreme

Sa nu ma intelegeti gresit, termenul de livrare nu se poate modifica. Nu exista livrare de urgenta, taxa de urgenta sau ceva de genul asta.

clienti relaxati de usi interior

As putea sa promit, cum fac altii, ca nu ma doare gura. Sa va iau banii si sa vedem noi dupa aia cum o scoatem la capat. Nu vreau! Imi place sa stau linistit. Sa am o relatie relaxata cu clientii si furnizorii. Sa fim OK. Sa nu imi fie rusine sa raspund la telefon. Sau sa nu raspund, ca este mai simplu, cum fac altii. Nici sa ma enervez daca vreun client care traieste cu impresia ca daca a platit niste bani poate sa isi permita orice. Nu vreau sa se ridice tonul la mine, sa inceapa cu amenintari si jigniri. Pe de alta parte nici eu nu vreau sa recurg la comportamentele mentionate. Bineinteles ca sunt vanzatori de usi care pot promite orice. Sunt clienti carora eu cred ca le place sa fie mintiti. Sau vor atat de tare sa creada incat prefera sa isi asume riscul neplacerilor. Pe mine astfel de clienti NU MA INTERESEAZA. Cei care lucreaza cu mine vor avea parte de monotonie, plictiseala, o relatie comerciala fara peripetii si adrenalina. Cu mine lucreaza oameni relaxati si asa vor ramane pe parcursul si dupa derularea contractului.

Am avut recent un client care ar fi vrut usile in 2 saptamani ca atunci ar fi fost gata zugraveala si ar fi putut fi montate. A acceptat cu greu, totusi, termenul de 5 saptamani. Cam dupa 2 – 3 saptamani m-a sunat sa ma intrebe ce se aude cu usile lui. Cand vin? I-am raspuns ca este prematur sa ma intrebe si ca atunci cand voi fi informat despre disponibilitatea de livrare il voi anunta. Cu o zi inainte sa vina usile, inainte sa-l anunt, a sunat iar. M-a intrebat acelasi lucru. Am revenit imediat cu telefon, dupa ce m-am interesat la randul meu si i-am dat vestea cea buna, ca peste o zi vor fi usile la noi. Replica lui m-a surprins maxim. Mi-a spus ca nu le vrea atunci, ca nu este gata cu amenajarea, ca ar dori sa le mai tin pentru ca nu are unde sa le lase si m-a intrebat cum sa facem cu diferenta de valoare pe care o mai avea de achitat. Usile au stat la noi o luna si jumatate. Intr-un final le-a luat si le-a dus la apartament. Nu le-a montat. Doar le-a luat. M-am oferit sa le mai tin dar a vrut totusi sa le ia. La data la care scriu prezentul articol aceste usi nu sunt montate. Urmeaza…. Au trecut 4 luni de la comanda.

nu avem usi pe stoc - vezi termenul de livrare

Astfel de cazuri, poate nu chiar la acest nivel, reprezinta cam 25 – 30% dintre comenzile noastre. Adica, clienti care nu sunt gata cu amenajarile interioare si care amana livrarea usilor.

Permanent, cu foarte scurte pauze, la noi se afla usi care asteapta sa fie livrate.

Usile pot fi in atat de multe variante incat ar fi imposibil de tinut pe stoc

Noi nu tinem usi pe stoc

Daca o sa tinem pe viitor este o problema complexa. Nu o sa fim siguri ce sa tinem.
Ce poate sa fie atat de complicat?
V-ati uitat in catalogul Porta Doors la usile de interior? V-ati hotarat repede ce usi sa cumparati? Nu cred. Si stiu si de ce. Sunt foarte multe modele. Sute. Ce culoare sa fie usile? Si asta este greu. Sa zicem ca stiti in mare daca vreti mai inchisa sau mai deschisa. Ati vazut cate variante de culori impartite pe caprarii sunt in dreptul fiecarui model? Pot fi zeci.
Usile mai au nevoie sa stea si pe un toc. Asta la randul lui poate sa fie fix sau reglabil. Cele reglabile sunt de 3 feluri: cu pervaze de 6 cm sau 8 cm, cu faltz sau fara faltz (la fata cu tocul). Fiecare toc reglabil poate fi din 20 in 20 mm de la 75-95 pana la 280-300mm. Inseamna 11 grosimi diferite. Usile cu faltz sunt pe stanga sau pe dreapta. Usile pot fi de 60, 70, 80, 90 sau 100 ca dimensiune. In functie de inaltime sunt pe 5 – 6 standarde. Cele cu sticla pot avea mai multe modele de sticla. Pot avea mai multe tipuri de broasca, etc.
Ma voi opri aici cu enumerarea variantelor.

In concluzie, sunt sute de mii de variante si la termen, le putem comanda pe toate.

Ce parere aveti despre termenul nostru de livrare?

[author-box-2]