De ce va propunem casete Eclisse pentru usi glisante in perete?

Usi glisante in perete sunt din ce in ce mai cautate. Le puteti vedea la prieteni, rude, spatii publice, cabinete medicale, etc. Bineinteles ca va atrag atentia prin faptul ca sunt interesante si ca va sugereaza imediat beneficiul principal al economiei de spatiu. Aveti norocul ca in urma cererilor tot mai dese de astfel de produse, furnizorii, cum suntem si noi, s-au „rutinat” in a consilia si monta sisteme de usi glisante in perete.

Cum probabil ati remarcat, noi vindem in principal produse Porta . Si Porta are propriul sistem de usi glisante in perete numit Compact. Eu daca as vrea sa cumpar astfel de usi mi-as pune problema de ce vanzatorii astia imi propun sa imi vanda caseta Eclisse cand ei vand de regula usi Porta.

sistem de glisare Eclisse pentru usi glisante in perete

sistem de glisare Eclisse pentru usi glisante in perete

De ce alte casete pentru usi glisante in perete Porta?

Ne lovim constant de problema termenului de livrare al usilor Porta. Mai ales ale glisantelor, care se produc in Polonia. Termenul de livrare al acestora este de 6 – 8 saptamani.

Cum cumpar?
Din motivul asta, daca ne intrebati intr-o perioada aglomerata, cum este de exemplu aceasta in care scriu articolul, nu am cum sa va promit un alt termen. Enorm !!! – vine firesc ca prima reactie. La fel am zis si eu la inceput, la fel au zis si colegii mei.

De ce nu este de fapt o problema, la modul general, am povestit intr-un articol mai vechi, scris cu doi ani si ceva in urma… De ce nu mai este o problema in cazul concret de fata al usilor glisante? Pentru ca am apelat la alti furnizori pentru prima etapa, reprezentata de instalarea casetei de pentru usi glisante in perete.

Ce sistem de glisare avem ca alternativa?

rezultatul final al usii glisante in perete montate

rezultatul final al usii glisante in perete montate

Ce alti funizori decat cei mai mari si de fapt singurii care au alternativa, adica Eclisse?

Suntem distribuitori Eclisse. Acum oferim pachet complet de produse si servicii… si mai avem si preturi bune, dar despre asta va invitam sa va convingeti…

Am inceput cu multe ezitari colaborarea. Imi era teama ca nu sunt compatibile. Eclisse sunt facute pe alte stasuri (standarde de dimensiuni) decat usile de la Porta. Eu zic, nu foarte convins, ca Eclisse sunt pe stas italian. Asta pentru ca ei sunt italieni si foile de usa sunt in jur de 2110mm. Am montat primele casete si am comandat usi pentru ele de la Porta pe stas Italian. Au iesit super OK.

Si acum vine un „dar,”: Nu toate usile in toate variantele Porta le face pe stas italian. Mai sunt si cu cost suplimentar si cu termen majorat. Comenzi „contract” cu le zice Porta. O mare bataie de cap pentru noi.

Cum ii scoatem pe astia din ce stiu ei sa faca standard si bine, au scris in catalog si in lista de pret, avem o problema. De fapt unul dintre motivele pentru care lucrez cu Porta este ca pot avea o siguranta de la comanda la momentul in care vad usile, adica primesc ceea ce ma astept, nimic in plus si cel mai important nimic in minus. Asta pentru produse standard.

Pretul pentru comenzi contract intotdeauna este mai mare decat ne asteptam (cu toate ca avem de la ei o lista cu costuri suplimentare, zicem noi, clara) si termenul de livrare este de pe alta planeta culminand cu comenzi cu termen de pana la 12 saptamani (in cazul produselor de la fabrica de lemn masiv/natural/furnir natural). Ca sa nu mai lungim, preferam sa avem cat se poate de putine comenzi „contract” (nonstandard).

Cum montam usi glisante in perete standard de la Porta pe casete Eclisse?

Determinarea dimensiunilor

Am evitat aproximativ doi ani si am tot ezitat sa studiez ca lumea problema gasirii unui numitor comun intre cele doua sisteme de usi glisante in perete, dar la un moment dat, cand cererea a fost destul de mare, am facut si pasul asta. M-am intalnit cu reprezentantul lor si cu pixul pe hartie am schematizat un tabel comparativ cu dimensiunile ca sa determin cat trebuie taiat din caseta pana la stasurile uzuale ale usilor Porta, adica stasul POLONEZ si cel CEH.

Nu am plecat de acolo decat cu lectiile facute. A doua zi trebuia sa pun flexul pe ele si sa tai…

Testarea in practica a modificarilor

imagine de ansamblu usa glisanta in perete

imagine de ansamblu usa glisanta in perete

Nu imi era atat de caseta de glisare, cat de usa. Cum va veni, cum se va aseza, daca nu cumva am taiat prea mult sau prea putin. Imi faceam deja tot setul de scenarii in cap. Cum sa fac daca usa mea va fi prea mica, cum trebuie sa prelungesc prinderile pe surub ca ajunga la foaie. Cum va trebui sa tai de sus din foaia de usa daca nu va avea loc sub sina de glisare.

Odata montata caseta si finalizat peretele, adica placarea cu rigips, chituirea si vopsirea, motajul pardoselei in jur, la partea de jos, motajul plintelor de gresie sau parchet… ar fi fost absolut exclus sa mai pot intreveni la caseta. Cand vine usa nu mai avem o caseta. Avem un perete finit. Exclus sa mai putem umbla la ceva legat de inaltime.

Am montat. Cam patru casete, la clienti diferiti. Emotii, emotii.. si au venit usile. Toate s-au montat fara probleme. Cazul era rezolvat. Taiasem atat cat trebuie. Am motata in acea etapa si pe stas ceh si pe stas polonez. Pana la momentul in care scriu articolul am montat atat de multe astfel de sisteme complete incat putem afirma cu toata convingerea ca suntem „doctori”.

Cotele golului de structura de pregatit.

caseta de glisare montata in golul de structura pregatit anterior

caseta de glisare montata in golul de structura pregatit anterior

Acum, luati un pix si notati cota necesara:

Dimensiune usa cote de gol de pregatit
60 1306x2110mm
70 1506x2110mm
80 1706x2110mm
90 1906x2110mm
100 2106x2110mm
60+60 2535x2110mm
70+70 2935x2110mm
80+80 3335x2110mm
90+90 3735x2110mm
100+100 4135x2110mm

Acestea sunt cotele pentru golul de structura de rigips de pregatit. Adica daca noi venim cu caseta si avem pregatita structura suport la cotele de care avem nevoie, montam si fixam caseta in conditii optime.
Cota de inaltime, respectiv de 2110mm, se considera de la nivelul pardoselii finite (parchet, gresie, etc).

Daca se monteaza la stadiul de sapa sau chiar inainte de a se turna sapa in toata zona de lucru a usii respectiv al vitorului perete, cota de referinta pentru realizarea structurii ramane valabila.

Deci constructorul trebuie sa stie foarte exact cu cat se inalta. Noua doar ne aduce la cunostinta cu cat se va mai inalta ca sa stim sa compensam din taietura acea cota. In aceast caz caseta va fi ingropata in sapa sau finisaj si cota ramasa va fi cea pentru montajul usii.

Cu ce ajuta asta ala termenul de livrare de usi glisante in perete?

Pai, simplu. Caseta Eclisse este pe stoc si o putem livra in 2-4 zile in timp ce caseta de la Porta ar fi venit odata cu tocurile si foaia de usa in 6-8 saptamani.

Si totusi cu ce ajuta asta? Ca tot trebuie asteptat dupa foaie si toc amarul asta de vreme…

Se cheama „front de lucru” pentru constructori. Adica acestia pot sa isi vada linistiti de treaba. Pot sa placheze peretele, sa il finiseze, sa lucreze la pardoseala, sa puna aprchetul, gresia sau ce mai au ei de pus acolo…Adica nu stagneaza lucrarile pe zona de perete care va avea peste aproape doua luni o usa glisanta.

In 80% din cazuri usile ajung la noi inainte de a putea fi instalate din motiv ca lucrarile avanseaza mai incet decat s-a crezut. Aici o sa imi spuneti ca sunteti in categoria celor 20% ramasi si ca o sa aveti nevoie de usi inainte de termenul pe care vi-l spunem.

Chiar mi-ar placea sa fac pariu cu toti clientii mei care afirma acest lucru. Statistic eu castig. Gaditi-va doar ca la momentul la care scriu am avut in jur de 300 de clienti diferiti doar de usi de interior (mai vindem si termopane, si asta de mult mai mult timp). Deja pot sa trag niste concluzii.

Usile pe stas polonez sau ceh de la Porta se potrivesc bine pe casetele Eclisse?

Pai ce, este dupa ele?.. Cu inaltimea, zic eu ca am clarificat lucrurile. Din inaltimea mai mare a casetelor pe stas italian, am taiat pana la inaltimea stasului polonez.

Cu latimea lucrurile sunt relative. Golul de trecere util dat in hartii de Eclisse este de 600mm, 700mm, etc. Foile de usa de la porta au pentru stasul polonez 644mm, 744mm, etc. Concluzia este ca nu iese toata foaia de usa din caseta de glisare. Daca deranjaza chestia asta? Depinde de modelul de usa. La usile pline, nu se vede deloc… Si in cazul casetelor Compact de la Porta, foaia de usa nu iese complet. Diferenta este de pana la 3cm.

Modificari se fac si la tocurile si pervazele sistemului. Cel mai important este ca trebuie taiat din traversa de sus a pervazului si asta pe ambele fete ale peretelui. In afara de asta mai este necesar sa se scurteze din placa de bataie, cu atentie deosebita in cazul in care avem si boasca cu carlig pentru usi glisante in perete.

Pentru o echipa de montatori rutinati si cu un fierastrau circular stationar bun, aceste modificari sunt ceva lejer (apelati cu incredere la serviciile noastre de montaj).

montaj profesional usi glisante in perete

montaj profesional usi glisante in perete

Ce avantaje au casetele Eclisse fata de cele de la Porta?

Primul si cel mai important avantaj este ca sunt pe stoc. Poate de asemenea sa fie montat in sistem pentru grosime de perete de 100mm sau 125mm. Standard tocurile si pervazele de la Porta pentru ele sunt pentru sistemul de 125mm grosime perete. Daca montan caseta in sistem de 100mm, se poate placa dublu peretele si astfel se poate realiza o fonoizolatie superioara.

Un perete uzual din rigips are 100mm grosime. Structura de metal are montantii de 75mm apoi sunt placati cu placi standard de rigips de 12,5mm grosime. Pana la 125mm se poate placa dublu, adica vom avea 4 grosimi de placi, 2 pe o parte si 2 pe cealalta, plus structura de 75mm. Pentru placarea simpla se utilizeaza profile pentru structura de 100mm latime.

Nu uitati ca motivul „deranjului” este de fapt varietatea incredibila de modele si culori de usi de la Porta in care se pot face usi glisante in perete.

Cum cumpar?

ORICE MODEL DE USA DE INTERIOR PORTA SE POATE FACE GLISANTA !

Incepeti cautarea modelului de usa